Blog

Doe niet zo moeilijk!

Alle begin is moeilijk. Zo ook deze blog. Ik ben al maanden van plan weer een blog te schrijven. En steeds kwam het er niet van. Geen tijd. Geen inspiratie. Geen zin. Moe in mijn hoofd. Netflixen is aantrekkelijker om te doen. Oh ja en nog even op Facebook struinen natuurlijk.

Van het weekend had ik me voorgenomen iedere dag in de middag een rustmomentje in te bouwen. Zo maar een paar minuten even helemaal niets. Even mijn ogen sluiten. Opmerken wat er op dit moment in mij leeft.

En daar kwam een duidelijk gevoel naar boven, het best verwoord als: Doe niet zo moeilijk!

Waarover dat ging wist ik ook gelijk. De richting waar ik met mijn leven naartoe wil. Het is heel simpel. Ik wil mensen helpen. Maar vooral inspireren dat ze zichzelf gaan helpen.

“Hoe dan? Nou ja, laten we eens beginnen met social media, en wat dacht je van je blog?”

Tsja oke, gewoon maar eens beginnen te schrijven dan. En na 5 keer alles wat ik had getypt weggeveegd te hebben kwam weer Doe niet zo moeilijk in mijn hoofd.

Oh ja natuurlijk, mijn perfectionisme zat me dwars. Het moest gelijk weer goed ergens heel informatiefs over gaan. Maar weet je, het onderwerp is eigenlijk heel simpel. Het gaat over wat er wat er net met mij gebeurde, maar dan voor jou!

Jou wakker te schudden, je bewust te maken en je af te laten vragen: Waar ben je eigenlijk mee bezig. En past dat nog wel bij je?

 

Dus nu je even de tijd hebt genomen om deze blog te lezen, neem nog eens 2 minuutjes extra.

Zet je voeten even stevig op de grond. Kom met een rechte rug zitten. Sluit je ogen en vraag jezelf af: Gaat het gene waar ik mee bezig ben mij ook brengen waar ik naartoe wil?

“Maar ik weet niet eens waar ik naartoe wil”. Dan weet je ook je antwoord al. Neem daar dan eerst eens even de rust en de tijd voor. Hoe ga je ontdekken wat je wilt. En hoe maak je dat zo concreet mogelijk.

Of te wel, hou het simpel, begin gewoon en Doe niet zo moeilijk!