Blog

Gewoon gaan

Als iets zo belangrijk voor je iets geworden dan moet je er gewoon voor gaan en niet wachten tot de omstandigheden perfect zijn. Zo is het ook met mijn reis gegaan. Het werd mij ineens duidelijk dat ik spijt zou krijgen als ik deze reis niet zou ondernemen. Iets dat ik al een paar jaar wilde maar allerlei excuses voor vond om niet te doen.

En ineens nam ik de beslissing te gaan. Voor alle directe praktische obstakels heb ik een oplossing geregeld. Zo heb ik geen grote spaarpot waardoor ik een hafl jaar niet hoef te werken. Dus er moesten wel inkomsten blijven komen. Dus ik heb met mijn werkgever geregeld dat ik onderweg mijn werk kan blijven doen. Ik blijf mijn lessen online geven en ik heropen de studio niet. Ik had geen auto dus ik heb een goedkope tweedehands auto gevonden om mee te reizen. En ineens kon ik plaatsonafhankelijk werken, mijn vaste lasten nog betalen en me vrij verplaatsen met een auto.

Natuurlijk kwamen er nog duizend-en-een problemen in mijn hoofd opduiken, dingen die misschien allemaal wel mis kunnen gaan. Wat als mijn auto stuk gaat en ik spreek de taal niet. Wat als ik geen plek kan vinden om te overnachten. Wat als..wat als wat als…

En al deze problemen weet ik steeds weer op te lossen door rustig te blijven, moedig te zijn en vertrouwen te hebben dat je alles aankunt wat op je pad komt. Zo is mijn auto al 2x stuk gegaan en is het beide keren helemaal goed gekomen. Ik heb alle keren nog ergens weten te overnachten.

Deze mindset had ik echt niet altijd. Dankzij yoga ben ik niet alleen fysiek flexibeler geworden, maar zeker ook geestelijk. Door de oefeningen waarvan je denkt dat je ze niet kunt toch te doen. Te merken dat je het toch kan, of niet, maar dat je het overleeft hebt. Rust en kracht vinden met je ademhaling en leren dat je niet overal gelijk op hoeft te reageren.

Het gebeurt me nog steeds dat ik overal problemen zie. Maar ik realiseer me ook steeds vaker en sneller dat ze niet allemaal waar hoeven te zijn of opgelost hoeven te worden. De meeste dingen gaan vanzelf voorbij. Of je weet precies goed te handelen als de tijd daar is. Daar is geen gepieker voor nodig.

Ook ontdekken wat yoga voor jouw lichaam en geest kan betekenen? Probeer het uit. Gewoon vanuit je eigen huis via Zoom. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Schrijf je dus direct in via Proefles aanvragen!