Blog

Mijn burn-out jaar 4: een terugblik op 2018

Dit jaar, 2018, was een jaar waarin ik mijn leven op zijn kop zette. Met veel veranderingen en experimenten. Eind 2017 had ik besloten om na 16 jaar te stoppen met mijn werk als webdeveloper. De eerste 3 maanden van 2018 stonden dan ook in het teken van afronden en overdragen.

Tegelijkertijd was ik druk bezig met het afronden van de yoga teacher training. Met een eindsprint van 8 studie dagen in twee weken was ik daar eind maart mee klaar.

Dat markeerde gelijk het begin van Pureple Yoga. Allerlei zaken regelen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een logo laten ontwerpen, flyers en promotie maken.

 

 

Omdat ik wist dat ik met Pureple Yoga nog niet mijn hoofdinkomen ging verdienen ging ik ook op zoek naar ander werk om mee te experimenteren.

En het voordeel van deze vrijheid was dat ik gelijk een weekje vakantie kon nemen toen het ineens heel lekker weer werd. En zo zat ik dus ineens op een camping in de buurt. Lekker relaxen en wandelen in de natuur. Gewoon lekker simpel met de fiets en met mijn hond.

Na jarenlang op kantoor gewerkt te hebben wilde ik graag meer in de buitenlucht doen. En meer met mijn handen in plaats van mijn hoofd.

Mijn eerste nieuwe baantje werd assistent hovenier. Maar dat bleek al heel snel niet echt bij mij te passen. Daar was ik net niet handig genoeg voor en het werk was nog behoorlijk zwaar.

Als kind had ik altijd al het idee om vuilnisman te worden. Oke nog met de illusie dat je dan maar 1 dag per week hoefde te werken 😉 Maar toch wilde ik dat wel eens proberen.

En uiteindelijk beviel dat zo goed dat ik dat zo’n 7 maanden gedaan heb. Lekker zonder na te denken grijze of groene bakken pakken en weer terugzetten. Het was wel fysiek zwaar in het begin maar ik werd er al snel sterker door en handiger in.

En met het weer van de afgelopen zomer was dat ook regelmatig genieten. En soms ook een beetje afzien als je de hele dag in 30+ graden in de volle zon loopt te sjouwen.

Doordat ik niet meer hele dagen met mijn hoofd aan het werk was begonnen me ook bepaalde dingen op te vallen. Dat ik stiekem toch wel heel vaak in mijn hoofd zat. Te denken over van alles en nog wat. En voor iedere actie alvast een uitleg aan het bedenken was. Voor het geval ik ergens commentaar op kreeg. Of dat ik heel erg moest wennen aan de ambtenaren cultuur. Die is net een stukje minder geoptimaliseerd dan in het bedrijfsleven 😉

 

Ondertussen was ik ook begonnen met mijn yoga coaching les Anti & After Burn-out Yoga. In de mooie studio van Yoga Sadhana in Vlissingen op de zondagavond.

Eerst met alleen mijn zus als trouw proefkonijn. Maar al snel kwamen er andere mensen bij. Vooral mannen, wat wel opvallend was, omdat ik meestal een van de weinige mannen in de lessen ben die ik volg.

Gedurende de mooie zomer ook heerlijke buitenlessen gegeven, op het strand, in het bos en in het park.

Vanuit mijn eigen huiskamer heb ik ook diverse privé lessen gegeven. Ook een hele fijne ervaring om heel gericht op iemands wensen en omstandigheden les te kunnen geven. Dan is het ook geweldig om te horen dat ze daar ook echt iets aan hebben in hun dagelijks leven.

 

Tekst gaat verder na de foto’s. Klik op de pijltjes om door de foto’s te bladeren.

Uiteraard draaide 2018 niet alleen om werk, maar juist ook om allerlei plezier daar omheen. Juist met alle vrijheid die ik had heb ik leuke dingen kunnen doen.

Veel in de natuur geweest, op momenten dat het heel rustig was omdat veel anderen wel aan het werk waren. In de hele vroege ochtend lekker zwemmen in het kanaal.

Regelmatig afgesproken met vrienden en familie. Gezellig bijkletsen of iets samen ondernemen.

Diverse trainingen en retreats, een vakantie naar een yoga festival op Terschelling. En een lange vakantie naar de ruige bergen en natuur van Macedonië.

Tekst gaat verder na de foto’s. Klik op de pijltjes om door de foto’s te bladeren.

Gedurende het jaar kreeg ik steeds meer ervaring in het lesgeven en voor een groep staan. Daardoor kregen mijn Anti & After Burn-out Yoga lessen nog meer verdieping en is de richting nog meer naar groepscoaching gegaan.

We gaan nu regelmatig naast de fysieke en ademhalingsoefeningen ook de diepte in.
Vragen zoals:

  • Wat zou je nog doen als je wist dat je nog maar 24 uur te leven hebt?
  • Welke dingen ben jij dankbaar voor?
  • Hoe kijk jij naar jezelf als je in de spiegel kijkt.

Dat is wat ik echt graag doe. Mensen helpen zichzelf te ontdekken en weer worden wie ze echt waren. En weer gaan doen wat ze echt graag willen. En niet wat de buitenwereld van ze verwacht. Of wat ze zelf denken dat de buitenwereld van ze verwacht.

Daarom heb ik het laatste deel van dit jaar ook gericht op mijn unieke 1-op-1 coaching traject Minder doen, meer bereiken. Op basis van mijn ervaringen en jouw behoeftes leer ik je bewust te worden van je lichaam, je geest, je gedachten. Leer ik je fysiek te ontspannen, beter te ademen, je geest rustiger te maken. Waardoor jij weer aandacht krijgt voor jezelf en merkt wat goed voor jou is. Zo gaan we samen in stapjes blijvende verandering creëren.

Gun jezelf een mooie start van 2019 en de rest van jouw leven. Door weer minder te gaan doen en juist meer te bereiken. Wil je meer weten of heb je interesse? Neem contact met mij op via het contactformulier of stuur een mailtje naar laurens@purepleyoga.nl

Voor de eerste 4 mensen die reageren heb ik een hele speciale nieuwjaarsaanbieding!

 

Denk iets minder na

en doe vaker wat goed voelt

Namasté

Aankomend jaar ga ik voor meer structuur, stabiliteit en doorontwikkeling.

Vandaar dat ik als basis heb gekozen om parttime weer als webdeveloper bij mijn oude werkgever Nedbase aan de slag te gaan.

Met die basis zorg ik voor rust in mijn inkomen. Structuur in mijn dagen waarop ik weer verder kan bouwen en Pureple Yoga een verdere boost kan geven.