Blog

Overzicht creëren

Wat ik enorm fijn vind aan yoga en meditatie is dat het mij rust en overzicht geeft. 

In het dagelijkse leven ben je bezig met van alles en nog wat, worden er dingen van je verwacht, gebeuren er allerlei dingen om je heen waarvan je denkt dat je daar iets mee moet. 

Soms is het kon gewoon druk, maar vaak lijkt het maar zo omdat onze geest een loopje met ons neemt. 

Als ik zo’n moment heb dan vind ik het heel moeilijk om te stoppen en zomaar stil te zitten. Maar met hulp van yoga oefeningen lukt het me om af te remmen, rustiger te worden. Bewust te worden van mijn lichaam en ademhaling. 

Soms duurt dat even maar door oefening gaat dat me steeds makkelijker af. 

En dan zit of lig ik even rustig, mijn gedachten opmerken zonder er helemaal in mee te moeten gaan.

En wat blijkt dan? Het is allemaal niet zoveel of zo heftig als het lijkt. Er zijn helemaal niet zoveel dingen die allemaal gelijk moeten. Van sommige dingen zie ik al vaak dat ze helemaal niet belangrijk zijn en kunnen wachten of vervallen. 

En heel vaak zijn dingen gewoon simpel, gewoon uitvoeren zonder alle gedachtes over dat het moeilijk of spannend is. Dat kan het misschien best zijn maar je doet het gewoon, omdat je de rust, de moed en het vertrouwen krijgt van een kalme geest. 

Wil je ook ontdekken wat een kalme geest en een rustig en vrij lichaam jou brengt? Kom een vrijblijvende en gratis proefles meedoen. Gewoon heel gemakkelijk vanuit je eigen huis via Zoom. 

Direct een proefles aanvragen!