Blog

Van burnout naar vrijheid

Vijf jaar geleden zat ik vol in een burnout. Spanning in mijn nek en schouders, verkrampte kaken, knijpende ogen. Hele dagen moe, al vanaf het moment dat ik mezelf uit bed sleepte. En een hoofd dat continu aan het verzinnen was hoe dit allemaal op te lossen. Ik was op zoek naar voldoening, rust plezier. Ik bleef bezig met klussen, nieuwe dingen op mijn proberen. Em ‘s avonds maar op de bank hangen tv kijken van verveling omdat ik helemaal leeg was. 

Klinkt dit herkenbaar? Bij mij zorgde deze situatie uiteindelijk in hyperventilatie, paniekaanvallen en een burnout. 

Ik kwam in aanraking met yoga en leerde onder meer beter ademen, ontspannen en luisteren naar mijn eigen lichaam en geest. Dit zorgde voor stapje voor stapje veranderen van mijn levensstijl. Ik maakte keuzes die ervoor zorgden dat mijn leven steeds meer bij mij begon te passen. Ik leerde bij moeilijke momenten rust, kalmte en acceptatie te vinden. Ik leerde te voelen en ontdekken waar ik blij van wordt. 

Op dit moment ben ik op een rondreis door Frankrijk, Spanje, Ibiza en de Canarische Eilanden. Een heel avontuur, af en toe heel spannend, maar ook erg genieten van de vrijheid. Ik merk dat deze manier van leven erg goed bij mij past. 

Terwijl ik op reis ben geef ik online yoga lessen om mijn kennis en ervaring te delen met mensen die dit goed kunnen gebruiken. Ik geef les op de manier zoals ik zelf yoga gebruik, als hulpmiddel in het dagelijks leven. Fysieke oefeningen om te leren ontspannen en ongemakken te verlichten. Ademhalingsoefeningen voor rustig worden in het hoofd. Aandachtsoefeningen om te ontdekken wat er speelt in je leven. En ook tips en tricks die ik op andere manieren heb ontdekt. 

Ik ben les gaan geven om mensen te helpen die in een burnout terecht zijn gekomen of om een andere reden op zoek zijn naar verandering en voldoening in het leven. Misschien ben jij zo’n iemand. Dan nodig ik je van harte uit om een proefles te proberen. Alles gaat stapje voor stapje waardoor iedereen mee kan doen. Ontdek hoe technieken vanuit yoga ook jouw dagelijks leven ondersteunen. 

Je kunt je direct aanmelden via dit formulier. Dan stuur ik je meer informatie en de link naar Zoom toe.